Rețeta FIT: rețete vegetariene delicioase
Roxi

Scris de Roxi

23 Ianuarie 2021

Ești vegetarian sau vrei să vezi cum se simte să fii unul? Ți-am pregătit câteva rețete vegetariene de care cu siguranță te vei îndrăgosti!

Aceste rețete sunt pline de arome, sănătoase și potrivite pentru orice masă. Fiecare preparat pune în valoare ingredientele simple, dar extrem de gustoase.

1. lasagna vegetariană cu legume și ricotta

O variantă delicioasă și sănătoasă a unui preparat clasic italian.

Ingrediente:

  • 250 g foi de lasagna (preferabil integrale)
  • 500 g roșii pasate
  • 1 dovlecel tăiat cuburi
  • 1 vânătă tăiată cuburi
  • 1 ardei gras tăiat felii
  • 250 g brânză ricotta
  • 150 g mozzarella rasă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă și 2 căței de usturoi, tocate
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Încinge uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul. Adaugă roșiile pasate, sare, piper și oregano. Lasă sosul să fiarbă ușor 10 minute.
  2. Gătește legumele (dovlecel, vânătă, ardei) într-o tigaie cu puțin ulei până devin moi.
  3. Într-un vas de cuptor, pune un strat de sos, apoi foi de lasagna, legume, ricotta și mozzarella. Repetă straturile.
  4. Coace lasagna la 180°C timp de 30-40 de minute. Servește caldă.

2. curry de năut și spanac

Un preparat plin de arome exotice, ideal pentru prânz sau cină.

Ingrediente:

  • 1 conservă de năut (400 g)
  • 200 g spanac proaspăt (sau congelat)
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 linguriță de curry pudră
  • 1/2 linguriță de turmeric
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa și usturoiul.
  2. Adaugă pudra de curry, turmeric și năutul. Amestecă bine.
  3. Toarnă laptele de cocos și adaugă spanacul. Gătește 5-7 minute, până când spanacul se înmoaie.
  4. Servește curry-ul alături de orez basmati sau pâine naan.

3. taco vegetarian cu avocado și fasole neagră

Un preparat rapid, plin de proteine și arome mexicane.

Ingrediente:

  • 6 tortillas mici
  • 1 conservă de fasole neagră (400 g), scursă și clătită
  • 1 avocado, tăiat cuburi
  • 1/2 ceapă roșie, tocată
  • 1 roșie mare, tăiată cuburi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de boia afumată
  • Sucul de la 1/2 lime
  • Coriandru proaspăt pentru decor

tacos

Fotografie preluata de pe https://elements.envato.com/. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Mod de preparare:

  1. Încinge uleiul într-o tigaie și sotează fasolea neagră cu boiaua afumată, sare și piper.
  2. Încălzește tortillas în tigaie sau cuptor.
  3. Umple fiecare tortilla cu fasole, avocado, ceapă roșie și roșii. Stropește cu suc de lime și presară coriandru.

Poftă bună!