Dacă nu ai timp să pregătești o masă de prânz foarte complicată, eu îți propun această rețetă de orez cu legume pe care o poți face rapid și este suficient de sățioasă încât să nu mai ai nevoie de altceva.
Ingrediente:
- 2 căni de orez
- ulei de măsline
- 1 ceapă mare
- 1 buchețel de broccoli
- 1 morcov mic (dat prin răzătoarea mică)
- 5-6 ciuperci (spălate și curățate)
- sare
- piper
- 1 vârf de cuțit de praf de usturoi
- 1 cutie mică de smântână lichidă
- parmezan
- pătrunjel tocat, curcuma sau șofran pentru decor
Mod de preparare
Fierbe orezul și broccoli în apă cu sare până când boabele de orez sunt al dente. În același timp, călește ceapa în puțin ulei, iar după 2 minute adaugă codițele de la ciuperci și puțină sare. După alte 2-3 minute adaugă restul ciupercilor tăiate felii și morcovul dat prin răzătoare.
Scoate bucățile de broccoli pe un lemn, toacă-l mărunt și adaugă-l peste celelalte legume din tigaie. Lasă-le pe foc câteva minute. Adaugă smântâna lichidă și un pumn generos de parmezan ras, amestecă ușor și mai adaugă sare după gust.
Cu o paletă scoate orezul din oala în care a fiert și adaugă-l peste legumele din tigaie, amestecând cu grijă după fiecare paletă. Dacă mai este nevoie, poți adăuga și puțin din apa în care a fiert orezul. Lasă tigaia pe foc maxim 5 minute.
Tip: poți renunța la smântâna lichidă și la parmezan în favoarea apei de la orez pentru omogenizare.
Acest orez cu legume se servește ca atare, fără carne, deoarece este foarte sățios și, bineînțeles, foarte gustos.
Poftă bună!