Știu cât de mult îți plac supele cremă, mai ales în zilele mai mohorâte și friguroase. De ceea îți propun alte două rețete de supă cremă de legume.
#1 Supă cremă de ciuperci
Ingrediente:
- 8-10 ciuperci champignon mari
- 2 cepe mici
- 2 linguri ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 cană smântână lichidă de gătit
- sare
- piper
Mod de preparare
Taie cepele în felii subțiri și călește-le în ulei de măsline, adaugă usturoiul tăiat felii, sare și piper după gust. Lasă-le să se călească timp de 2 minute, până se fac aurii, apoi adaugă morcovul tăiat rondele mici. După 2 minute adaugă ciupercile spălate, curățate și tăiate felii. O ciupercă fără codiță las-o întreagă. Toarnă apa peste legume și lasă-le să fiarbă.
Apoi pune toate legumele în blender, mai puțin ciuperca întreagă, și toarnă peste un polonic din supa de legume. Mixează și mai adaugă un polonic de supă dacă este nevoie.
Apoi, toarnă smântâna lichidă și încă puțină sare după gust. După ce ai mixat legumele, toarnă conținutul blender-ului într-o oală și las-o la fiert până dă în clocot, amestecând continuu.
Toarnă supa cremă într-un bol și folosește ciuperca întreagă la decorat. Această supă cremă de ciuperci se poate servi cu pâine prăjită sau cu crutoane făcute din pâinea preferată, pe care o coci la cuptor cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat.
#2 Supă cremă de conopidă
Ingrediente:
- 3 cartofi medii
- 1 conopidă medie, tăiată felii
- 4 căței de usturoi
- 1 cană smântână lichidă pentru gătit
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 ceapă
- frunze de pătrunjel
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare
Taie în cuburi doi dintre cartofi și pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adaugă feliile de conopidă și cățeii de usturoi pe cate îi pui într-o folie de aluminiu. Unge legumele cu ulei de măsline și sare și lasă-le la cuptor timp de 20-30 de minute.
Într-o oală pune la fiert în apă cartoful rămas, morcovul, dovlecelul tăiat în patru, ceapa tăiată în jumătate și câteva frunze de pătrunjel. Adaugă sare și lasă-le la fiert.
Într-un blender mixează legumele din tavă, iar apoi adaugă smântâna lichidă, puțină sare și un polonic de supă de legume. Mixează din nou conținutul și mai adaugă un polonic de supă dacă este nevoie.
Conținutul blender-ului se pune într-o oală și se lasă la fiert până dă în clocot, amestecând în continuu.
Și această supă cremă de conopidă se poate servi cu crutoane, pe care le poți face din 2 felii de pâine unse cu usturoi și ulei de măsline, pe care le lași la cuptor până se întăresc.
Poftă bună!