Te-ai gândit să te antrenezi cu un antrenor personal însă nu știi dacă merită să cheltuiești banii pe așa ceva? Noi îți spunem că orice persoană FIT trebuie să apeleze la serviciile unui antrenor personal cel puțin o dată, mai ales dacă vrei să ai parte de exerciții personalizate și rezultate vizibile, rapide și durabile. Există însă și câteva probleme cu care s-ar putea să te confrunți. Iată care sunt beneficiile și dezavantajele antrenamentelor cu antrenori personali.
Beneficiile antrenamentelor cu antrenori personali
Ai parte de exerciții gândite pentru tine, pornind de la obiectivele tale
Unul dintre principalele beneficii ale mersului la sala de fitness cu antrenor personal este că ai parte de exerciții gândite pentru tine și pentru obiectivele pe care ți le-ai stabilit. Un specialist știe exact ce trebuie să faci dacă vrei să scazi în greutate, știe cum să te ghideze dacă vrei să-ți crești masa musculară și ce fel de antrenamente să-ți pregătească în așa fel încât să ai parte de cele mai bune rezultate.
Chiar dacă crezi că ai devenit expert în workout-uri, alături de un personal trainer o să progresezi mult mai repede decât ai face-o pe cont propriu.
Personal trainerul poate să-ți evalueze corect progresul
Dacă alegi să te antrenezi cu un personal trainer o să ai parte de feedback corect. Cu alte cuvinte, un antrenor personal o să-ți spună exact care este nivelul la care te afli, cât mai ai de lucrat și dacă ești pe drumul cel bun. Atunci când te antrenezi singur nu poți să evaluezi corect progresul, ci mai degrabă intuiești dacă rezultatele tale sunt la adevăratul lor potențial sau dacă sunt de durată.
Antrenorul personal te poate corecta atunci când greșești
Spre deosebire de exercițiile pe cont propriu, workout-urile cu un antrenor personal o să fie cu siguranță executate corect. Și asta pentru că ai alături de tine un specialist care te va ghida astfel încât să execuți exercițiile exact așa cum trebuie.
Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor
Ai parte de sfaturi și îndrumări care depășesc exercițiile din sala de fitness
Un antrenor personal bun o să te ajute să duci un stil de viață mai sănătos, chiar și în afara sălii de fitness. Asta nu înseamnă că personal trainer-ul devine un fel de psiholog sau life coach, ci pur și simplu este alături de tine. O să-ți răspundă la întrebări și poate să te învețe ce fel de exerciții să faci acasă sau ce tip de sport te-ar ajuta să ai parte de rezultate mai bune.
Atenție! Antrenorul personal și nutriționistul sunt persoane diferite. Chiar dacă personal trainerul tău are specializări și în nutriție, nu te aștepta ca el să-ți pregătească o dietă sau să țină pasul cu ceea ce mănânci tu.
Poți să înveți ce tipuri de exerciții se potrivesc pentru tine și le poți aplica pe cont propriu
Atunci când mergi la sala de fitness cu antrenorul personal trebuie să fii foarte atent la tipul de exerciții pe care ți le pregătește. Apoi, poți să aplici ce ai învățat și când te antrenezi pe cont propriu. De asemenea, o să descoperi workout-uri noi dintre care să alegi, pentru că alături de un personal trainer nu o să repeți aceleași exerciții la nesfârșit.
O să lucrezi alături de cineva care te motivează
Unul dintre beneficiile antrenamentelor cu personal trainer este că ai alături de tine pe cineva care te motivează în permanență. Chiar și când ai zile mai proaste, personal trainerul o să fie lângă tine și o să te ajute să mergi mai departe cu workout-ul tău.
O să-ți fie destul de greu să găsești scuze ca să lipsești de la sală
Ai deja o listă pregătită cu scuze ca să nu mergi la sală. Nu o să-ți fie deloc de folos atunci când lucrezi alături de un antrenor personal. Pe lângă faptul că o ședință pierdută înseamnă bani aruncați pe geam, o să-ți vină greu să amâni o ședință (fără motiv) având în vedere că știi că asta o să-i încurce programul trainerului tău. Mai mult decât atât, s-ar putea să trebuiască să dai explicații, iar dacă nu ai o scuză plauzibilă o să fii certat.
Antrenorul personal te ajută să-ți alegi obiective realiste
Atunci când alegi să te antrenezi pe cont propriu, de multe ori îți stabilești obiective care nu au legătură cu realitate. Cu alte cuvinte, vrei prea mult într-un timp prea scurt. Astfel, când rezultatele nu apar așa de repede cum te așteptai s-ar putea să te demoralizezi, să-ți pierzi încrederea în sine și să vrei să abandonezi mersul la sala de fitness.
Când te antrenezi cu un antrenor personal această problemă nu există. Personal trainerul te ajută să-ți alegi un obiectiv realist, pe care-l poți atinge.
Mai mult decât atât, mereu o să fie mai ușor să-ți atingi țelul când lucrezi alături de un antrenor personal, decât atunci când alegi să te antrenezi de unul singur.
Când te antrenezi cu un personal trainer nu pierzi deloc timpul
Unul dintre beneficiile mersului la sala de fitness cu antrenorul personal este că nicio secundă petrecută la club nu va fi irosită. Personal trainerul nu o să te lasă să tragi de timp și o să te oblige să lucrezi la intensitatea potrivită pentru tine.
Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor
Dezavantajele workout-urilor cu antrenori personali
Antrenamentele cu personal traineri costă… și nu puțin
Deși sunt cât se poate de utile și de benefice, workout-urile cu antrenori personali costă destul de mult. Ca să angajezi un personal trainer ai nevoie de un buget destul de consistent, la care se adaugă și abonamentul la sală. Din păcate, nu toată lumea își permite asemenea costuri.
Nu întotdeauna ai de-a face cu un profesionist
Este foarte important ca înainte să angajezi un antrenor personal să te asiguri că are certificările și cunoștințele necesare. De aceea, înainte să plătești trebuie să porți o discuție serioasă cu cel care urmează să te antreneze.
Citește și: 10 întrebări pe care să i le pui antrenorului personal, înainte sa-l angajezi
Nu rezonezi cu antrenorul personal
Chiar dacă majoritatea antrenorilor personali știu cum să se facă plăcuți și ce fel de metode să aplice pentru a-și motiva clienții, există și situații în care cele două părți pur și simplu nu se înțeleg. Spre exemplu ți se poate părea că antrenorul tău personal e prea agresiv sau prea neatent în ceea ce te privește. Din păcate în această situație s-ar putea ca antrenamentele voastre să se transforme într-o povară pentru tine.
Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor