Nu mai știi ce să-ți prepari la micul dejun? Azi îți arăt trei rețete foarte ușoare cu lipii, perfecte pentru cea mai importantă masă a zilei. Aceste trei opțiuni se prepară rapid și se mănâncă ușor, deoarece au lipii în loc de pâine, precum și proteine și grăsimi monosaturate care te ajută să-ți începi ziua cu dreptul. Uite ce rețete pentru micul dejun cu lipii îți propun!
Ingrediente
- lipii (câte o lipie pentru fiecare porție)
- cremă de brânză
- 6 ouă
- 1 avocado
- prosciutto crudo sau cașcaval de capră
- mozzarella
Cum să prepari aceste rețete de mic dejun cu lipii
Ai la dispoziție trei opțiuni pentru acest mic dejun, iar toate conțin doar 3 ingrediente (pe lângă lipii bineînțeles ).
Lipii cu omletă, cremă de brânză și avocado.
Amestecă două ouă, adaugă puțină sare și pune mixul într-o tigaie cu foarte puțin ulei sau unt. Acoperă tigaia și gătește omleta timp de câteva minute pe ambele părți. Scoate-o din tigaie și las-o să se răcească timp de câteva minute.
Curăță avocado de coajă și sâmbure și taie-l felii. Unge o lipie cu cremă de brânză, astfel încât să ai un strat uniform. Pune peste omleta și feliile de avocado, aceste din urmă doar pe jumătate din omletă. Asezonează cu sare și piper după gust.
Împachetează lipia în două și apoi încă o dată în două și încălzește-o timp de câteva minute într-un sandwich-maker.
Lipii cu omletă, cremă de brânză și prosciutto
Prepară o omletă din două ouă după indicațiile de mai sus.
Unge o lipie cu un strat uniform de cremă de brânză. Așează apoi omleta și feliile de prosciutto crudo. Dacă vrei ceva mai light sau nu îți place prosciutto crudo, înlocuiește carnea cu felii de cașcaval de capră. Sau, de ce nu, adaugă ambele ingrediente.
Împachetează lipia în patru, la fel ca mai sus, și încălzește-o câteva minute în sandwich-maker.
Lipii cu omletă, cremă de brânză și mozzarella
Prepară o omletă din două ouă așa cum ți-am explicat la prima rețetă.
Unge o lipie cu un strat uniform de cremă de brânză și așează în mijloc omleta. Acoperă o jumătate de omletă cu felii de mozzarella groase de aproximativ jumătate de centimetru.
Împachetează lipia în patru, la fel ca la prima rețetă, și încălzește-o în sandwich-maker până când se topește mozzarella.
Poftă bună!